Muovi-ikkunat tai puu-ikkunat?


Nykyään muovi-ikkunat ovat teknisistä ominaisuuksistaan puuikkunoiden ja tavallisen lasituksen edellä. Muovin kestävyys ikkunoiden yleisenä valmistusmateriaalina on syy miksi enemmistö tuotanto- ja myyntiyrityksiä suosii sitä. Muovi-ikkunat eivät tarvitse erikoiskäsittelyä (maalausta ja suoja-aineilla kyllästämistä) käyttöiän pidentämiseen, toisin kuin puuikkunat. Muovi kestää kosteutta eikä turpoa puun tapaan. Se ei yhtään väänny, ei kuivu. PVC-ikkunat suojaavat tehokkaasti sisätilaa kosteudelta. Suljetun muovi-ikkunan uskomaton tiiviys estää kylmyyttä ja melua. Kaksinkertainen lasi pitää huonetta lämpimänä ja kolmi- ja monikertainen lasiprofiili pystyy suojaamaan kaikista sääolosuhteista. Muovi-ikkunoiden helppokäyttöisyys ja täydellinen turvallisuus olivat tärkeimmät syyt niiden valtavaan suosioon väestön keskuudessa.

Vertailu muovi- ja puuikkunoiden välillä on ihan samaa kuin katukäytävälaatan rinnastaminen asfalttiin. Kaikki tietävät, kuinka paljon vaivaa puuikkunat tuottavat. Paitsi, että ne aina turpoavat sateessa ja sen takia niitä on mahdotonta avata tai sulkea, myös ikkunoiden pesu on ongelmallista. Ensin ne pitää ruuvata auki, pestä ja lopuksi koota uudelleen. Ongelma ei päädy tähän vaan vanhaan maaliin esiintyy ehdottomasti halkeamia ja ikkuna on pakko maalata uusiksi. Tämä ei aina onnistu parhaalla tavalla ja seuraavan viikon aikana joudutaan poistamaan maalin roiskeita ikkunalasin pinnalta. Muovi-ikkunoiden käyttö poistaa kaikki nämä ongelmat, siksi niin monet valitsevat ne taloonsa tai asuntoonsa. Tämä ei ole mikään muotivillitys vaan pelkkä välttämättömyys. Muihin nykyaikaisiin ikkunatyyppeihin verrattuna muovi-ikkunoilla on paras hinta-laatu- ja hinta-käyttövarmuussuhde.

Etkö vielä uskoo? Lue lisää infoa!
Mikä on pvc ikkunat?

Ensimmäisen kerran muovi-ikkunat asennettiin Saksassa. Nykyäänkin Saksa on johtavassa asennossa ikkunaprofiilien tuotannossa, ja suurin osa maassamme myynnissä olevista ikkunoista on juuri saksalaista alkuperää. Aiemmin käytössä oli kokoprofiileja joista puuttui ilmakammiot. Malliin on siitä lähtien tehty parannuksia ja tämän ansiosta ikkunoilla on nyt erinomainen lämmöneristyskyky. Tämä saadaan aikaan käyttämällä paitsi monikertaisia lämpölasijärjestelmiä myös ilmakammioita profiilissa (kuten tiedetään, ilma on hyvä lämmöneriste). Muovi on täysin turvallinen ja ympäristöystävällinen materiaali. Se valmistetaan keittosuolasta ja öljytuotteista. PVC-ikkunoita voidaan asentaa jopa hoitolaitoksiin, minkä todistaa hygieniapassi. Muovi-ikkunat kestävät äärimmäisetkin lämpötilaerot ja pärjäävät sekä korkeilla että hyvin alhaisillakin lämpötiloilla. Yllä mainittujen etujen lisäksi muovi-ikkunat ovat ulkonäöltään kauniita. Laaja muoto- ja mallivalikoima vastaa jokaisen ostajan ja jopa suunnittelijan tarpeita. Tilaamanne ikunnat voidaan pyynnöstä laminoida puunnäköisiksi tai minkä tahansa värisiksi. Muovi-ikkunat tulevat aina luotettavilla varusteilla, jotka ovat sinkittyä terästä. Varusteet takaavat käyttövarmuutta ja estävät murtoja. Valitsemalla muovi-ikkunat kotiisi saat mukavuutta, kodikkuutta ja kestävyyttä tulevina vuosina.

Meidän ikkunat on monipuolisia, entä sinun ikkunat? ;)