Muovi-ikkunoiden turvallisuus


Saatat lukea paljon muovin vaarallisuudesta eli sen "syttyvyydestä". Olet ehkä kuullut polyvinyylikloridiin (PVC) sisältyvien aineiden haittavaikutuksista, mutta haluaisimme vakuuttaa, että PVC-ikkunat ovat muutenkin ehdottoman turvallisia terveydellesi ja läheisillesi. Muovi-ikkunatuotanto on täysin ympäristöystävällistä, kaikki vaatimustenmukaisuustodistukset ovat saatavilla. Muovi-ikkunoita suositellaan käytettäväksi lasten ja hoitolaitoksissa. Tästä voime lisäksi kommentoida, että Bayer-yhtiö joka toimittaa PVC rakeita muovi-ikkunoihin myös tuottaa astioita luovutusverelle ja plasmalle, kai sillä on merkitystä. Mikä koskee syttyvyyttä, PVC-profiili kuuluu tulensammutusaineisiin elikkä se ei ylläpidä palamista vaan päinvastoin tehokkaasti vastustaa sitä.

Polyvinyylikloridi (PVC)

Polyvinyylikloridi (PVC) kuuluu kestomuovien luokkaan (kestomuovi on muovilaji, jota muotoilunkin jälkeen voidaan käyttää uudelleen ja kierrätä). Puhdas PVC on 43% eteeniä (öljytuote) ja 57% keittosuolasta talteenotettua sidottua klooria. PVC vapautuu jauhemuodossa. Ikkunaprofiilien tuotantoa varten PVC-jauheeseen lisätään estoaineita, parannusaineita, pigmenttejä ja lisäaineita. Nämä komponentit vaikuttavat ikkunaprofiilien seuraaviin ominaisuuksiin: valonkestävyyteen, säänkestävyyteen, värisävyyn, pinnan laatuun ja hitsattavuuteen jne. Estoaineena käytetään pääasiassa lyijyä, joka sisältyy PVC:iin sidottuna eli biologisesti pasiivisena. Viime aikoina useat yritykset ovat ottaneet käyttöön yhä turvallisemman kalsiumi- ja sinkkiyhdisteen.

Etkö vielä uskoo? Lue lisää infoa!
Mikä on pvc ikkunat?

Ensimmäisen kerran muovi-ikkunat asennettiin Saksassa. Nykyäänkin Saksa on johtavassa asennossa ikkunaprofiilien tuotannossa, ja suurin osa maassamme myynnissä olevista ikkunoista on juuri saksalaista alkuperää. Aiemmin käytössä oli kokoprofiileja joista puuttui ilmakammiot. Malliin on siitä lähtien tehty parannuksia ja tämän ansiosta ikkunoilla on nyt erinomainen lämmöneristyskyky. Tämä saadaan aikaan käyttämällä paitsi monikertaisia lämpölasijärjestelmiä myös ilmakammioita profiilissa (kuten tiedetään, ilma on hyvä lämmöneriste). Muovi on täysin turvallinen ja ympäristöystävällinen materiaali. Se valmistetaan keittosuolasta ja öljytuotteista. PVC-ikkunoita voidaan asentaa jopa hoitolaitoksiin, minkä todistaa hygieniapassi. Muovi-ikkunat kestävät äärimmäisetkin lämpötilaerot ja pärjäävät sekä korkeilla että hyvin alhaisillakin lämpötiloilla. Yllä mainittujen etujen lisäksi muovi-ikkunat ovat ulkonäöltään kauniita. Laaja muoto- ja mallivalikoima vastaa jokaisen ostajan ja jopa suunnittelijan tarpeita. Tilaamanne ikunnat voidaan pyynnöstä laminoida puunnäköisiksi tai minkä tahansa värisiksi. Muovi-ikkunat tulevat aina luotettavilla varusteilla, jotka ovat sinkittyä terästä. Varusteet takaavat käyttövarmuutta ja estävät murtoja. Valitsemalla muovi-ikkunat kotiisi saat mukavuutta, kodikkuutta ja kestävyyttä tulevina vuosina.

Meidän ikkunat on monipuolisia, entä sinun ikkunat? ;)